World Investment doo, Sredačka 4, Vračar, Beograd

Opšti uslovi korišćenja

Poštovani Korisniče,

Dobrodošli na NLK Cosmetics i kako biste koristili ovaj web sajt potrebno je da se upoznate i saglasite sa sledećim.

Opšti uslovi korišćenja i kupovine

(datum poslednje izmene 1.8.2021. godine)

Ovi Opšti uslovi korišćenja i kupovine (u daljem tekstu: Uslovi korišćenja ili Opšti uslovi) su ugovor koji je zaključen između vlasnika ovog web sajta WORLD-INVESTMENT DOO sa sedištem u Beogradu, Srbija, ul. Sredačka br. 4, PIB: 110471411, MB: 21353663 (u daljem tekstu Prodavac ili NLK Cosmetics) koji se nalazi na web-adresi: nlkcosmetics.com, email: [email protected], kontakt telefon:+381 66 8877 724 šifra delatnosti: 4690 – Nespecijalizovana trgovina na veliko.

 i Svakog pojedinačnog korisnika internet sajta NLK Cosmetics, odnosno vas kao Korisnika odnosno Potrošača. Zajedno ćemo u daljem tekstu biti označeni kao Ugovorne strane, a u zavisnosti od prirode odnosa kao Prodavac ili Potrošač.

Prvo šta treba da znate

Uslovi korišćenja su ugovor koji kao Korisnik zaključujete samom posetom sajta NLK Cosmetics i imaju forumu ugovora po pristupu. To znači da se ovim Uslovima korišćenja usluga portala NLK Cosmetics utvrđuju uslovi za korišćenje usluga koje pruža portal NLK Cosmetics za fizička, pravna lica i preduzetnike (Korisnik, Korisnici).

Znajte da su Uslovi korišćenja su obavezujući za obe ugovorne strane, odnosno i za nas i za vas kao Korisnika i da primenjuju na sve naše međusobne ugovorne odnose, osim ukoliko posebnim ugovorom portala NLK Cosmetics i vas kao Korisnika nije izričito ugovoreno drugačije.

Kao NLK Cosmetics obavezni smo da ove Uslove korišćenja kao i eventualne izmene istih učinimo javno dostupnim na internet stranici NLK Cosmetics, što znači da ih u svakom trenutku možete naći na našem sajtu, kao i da ćemo vas obavestiti o svakoj izmeni koja nastane u budućnosti.

Šta je proizvod NLK Cosmetics?

NLK Cosmetics je web sajt koji služi za promociju i prodaju proizvoda NLK by Anastasija Ražnatović koji su istaknuti na njemu.

Svi prozvodi su ispitani i bezbedni za upotrebu u skladu sa pozitivnim zakonodavstvom Republike Srbije.

Brend i linija proizvoda NLK Cosmetics sadrži u sebi zaštićeni žig „Аnastasija Ražnatović-Tasa“ koji žig je zaštićen i registrovan u Zavodu za intelektualnu svojinu Republike Srbije.

NLK Cosmetics nastoji da sve proizvode opiše što je tačnije moguće, ali ne možemo garantovati da su apsolutno svi navedeni podaci u vezi opisa tačni.

Kao Korisnik i Potrošač treba da znate da izgled proizvoda na slici može biti predstavljen drugačije nego što odgovara izgledu proizvoda u stvarnosti i to uglavnom zbog tehničke prirode slike ili marketinškog nastupa pri promociji proizvoda.

Ukoliko smatrate da proizvod koji ste kupili nije saobrazan podacima koji su navedeni na sajtu možete ga vratiti u nekorišćenom stanju sa kompletnom dokumentacijom koju ste uz njega dobili u roku od 14 dana od dana isporuke proizvoda, a NLK Cosmetics će vamvratiti novac.

O Vašim potrošačkim pravima možete se uputiti u nastavku ovih Uslova korišćenja.

Međusobna prava i obaveze Ugovornih strana

NLK Cosmetics se obavezuje da će vama kao Korisniku pružati usluge definisane ovim Uslovima, na način i sa ograničenjima opisanim u ovim Uslovima u skladu sa Zakonom, dok se vi kao Korisnik obavezujete da ćete prilikom korišćenja NLK Cosmetics web sajta u poštovati ove Uslove.

Isto tako, kao Korisnik ste upoznati i saglasni da je zarad pravilnog funkcionisanja web sajta potrebno da sajt prikuplja, obrađuje i čuva lične podatke vas kao Korisnika u skladu sa Zakonom i Politikom privatnosti koja je sastavni deo ovih Uslova.

Vi ste, kao Korisnik u obavezi da se uputite u Politiku privatnosti sajta NLK Cosmetics koja se nalazi na sledećem liku:

  • https://nlkcosmetics.com/politika-privatnosti/

Prihvatanjem ovih Uslova ili samim korišćenjem portala potvrđujete da ste upoznati sa ovim Uslovima i Politikom privatnosti čime dajete izričit pristanak za prikupljanje i obradu podataka o ličnosti, ali imate pravo da dati pristanak za obradu podataka o ličnosti u svakom trenutku opozovete.

Ukoliko se ne slažete sa ovim Opštim uslovima i Politikom privatnosti ne koristite sajt.

Korišćenje sajta NLK Cosmetics

Korišćenje portala NLK Cosmetics je potpuno besplatno za vas kao Korisnika i nije potrebna nikakva registracija i prijava za korišćenje portala.

Ukoliko izrazite želju za kupovinom proizvoda istaknutog na sajtu tada je potrebno da ostavite lične podatke na sajtu NLK Cosmetics i kao Potrošač ste saglasani da ste upoznati sa Politikom privatnosti koja je istaknuta gore. https://nlkcosmetics.com/politika-privatnosti/

Prava intelektualne svojine

Sav sadržaj koji je objavljen na portalu NLK Cosmetics pripada isključivo vlasniku web sajta, osim prava na žig„Аnastasija Ražnatović-Tasa“ koji pripada njegovom nosiocu.

Svi tekstovi, fotografije, idejna rešenja, grafički dizajn, audio, video i sav drugi sadržaj koji se nalazi na sajtu predmet je autorsko-pravne zaštite i pripada isključivo Prodavcu i nije dozvoljeno neovlašćeno korišćenje bilo kog dela sajta.

Korišćenje bilo kojeg dela portala NLK Cosmetics u komercijalne svrhe ili njegovo uklapanje u bilo koju drugu publikaciju ili web stranicu je strogo zabranjen.

Sva imovinska prava pripadaju portalu NLK Cosmetics, dok moralna prava pripadaju autorima sadržaja.

Nije dozvoljeno korišćenje bilo kog dela portala NLK Cosmetics bez izričite pisane dozvole.

Kupovina proizvoda NLK Cosmetics

Kupovina proizvoda koji su istaknuti na sajtu odvija se isključivom putem web shop-a, odnosno onlajn prodavnice na adresi sajta.

Kada izaberete koji proizvod želite da kupite odaberite opciju „dodaj u korpu“.

Nakon toga pojaviće vam se sadržaj vaše virtualne korpe, te ukoliko želite da nastavite sa kupovinom izaberite „naruči“.

Sledeći korak pri kupovini proizvoda je da unesete vaše podatke u delu pod nazivom „Detalji za naplatu“.

Podaci koji su potrebni kako bi naručili proizvod je vaše ime, prezime, ulica, kućni broj, grad, država, kontakt telefon, e-mail adresa.

Ukoliko postoji potreba za slanjem porudžbine na drugu adresu potrebno je da izaberete „Isporuka na drugu adresu“ i da unesete gore navedene podatke.

Kao Kupac možete uneti posebnu napomenu prilikom narudžbine.

Pre kupovine proizvoda možete pogledati da li je sadržaj vaše korpe ono što ste želeli da kupite.

Obratite pažnju da na istaknutu cenu postoje troškovi isporuke koji su uračunati u konačnu cenu proizvoda.

Nakon što se složite sa ovim uslovima, nastavite sa kupovinom klikom na „naruči“.

Po zaključenju porudžbine na sajtu, dobićete e-mail potvrdu porudžbine. Ovaj e-mail sadrži vaše podatke, koje ste ostavili prilikom poručivanja. Tek nakon dostavljanja potvrde od strane NLK Cosmetics na mail potrošača, ugovor o prodaji se smatra zaključenim. U slučaju da nismo u mogućnosti da potvrdimo porudžbinu i zaključimo ugovor, bićete obavešteni.

Cene proizvoda

Sve cene proizvoda koje se nalaze na sajtu su konačne i obračunate sa uračunatim PDV-om.

Cene proizvoda su izražene u dinarima (dinar (RSD)).

Sva plaćanja biće izvršena u lokalnoj valuti Republike Srbije – dinar (RSD). Za informativni prikaz cena u drugim valutama koristi se srednji kurs Narodne Banke Srbije. Iznos za koji će biti zadužena Vaša platna kartica biće izražen u Vašoj lokalnoj valuti kroz konverziju u istu po kursu koji koriste kartičarske organizacije, a koji nama u trenutku transakcije ne može biti poznat. Kao rezultat ove konverzije postoji mogućnost neznatne razlike od originalne cene navedene na našem sajtu.

Isporuka proizvoda

Dostava se vrši kurirskom službom (brzom poštom) na bilo koju adresu u Republici Srbiji o trošku Potrošača.

Rok isporuke teče od prvog narednog dana nakon narudžbine.

Za isporuku robe kupljenu preko internet prodavnice rok isporuke je do 5 dana od dana prijema porudžbine na adresu u Republici Srbiji, dok je rosk isporuke za inostranstvo 15 dana.

Kurirske službe pošiljke donose na adresu za isporuku u periodu do 19h svakog radnog dana. Molimo Vas da u tom periodu obezbedite da na adresi bude osoba koja može da preuzme pošiljku.

Prilikom preuzimanja pošiljke potrebno je da vizuelno pregledate paket kako biste utvrdili da ne postoje nikakva vidna oštećenja.

Ukoliko primetite da je transportna kutija oštećena i posumnjate da je proizvod možda oštećen (otvoren), odbijte prijem pošiljke i odmah nas obavestite.

Ukoliko je pošiljka naizgled bez oštećenja, slobodno preuzmite pošiljku i potpišite kuriru adresnicu.

Kurir pokušava svaku pošiljku da uruči u dva navrata. Uobičajena praksa je da Vas kurir pozove na broj telefona koji ste ostavili prilikom kreiranja narudžbenice ukoliko Vas ne pronađe na adresi kako bi ugovorili novi termin isporuke. Ukoliko Vas i tada ne pronađe na adresi, kurir Vam ostavlja ”Izveštaj o prispeću pošiljke” sa podacima gde i kada možete preuzeti neisporučenu pošiljku.

Rok čuvanja pošiljke je 5 radnih dana ne računajući dan prijema i otprema pošiljke. Ležarina se ne naplaćuje.

Po eventualnom povratu pošiljke do nas, kontaktiraćemo Vas kako bismo ustanovili razlog nepreuzimanja paketa i dogovoriti se o ponovnom slanju.

Proizvod koji ste naručili šaljemo putem Post Express usluge, te trenutkom kada pošiljku predamo za slanje ona je izvan našeg dometa, te za sva eventualna kašnjenja ili za eventualno neisporučivanje proizvoda ne možemo biti odgovorni.

U slučaju da želite da proverite status vaše pošilje to možete učiniti na linku:

Prilikom isporučivanja proizvoda na adresu koju ste naveli nastaje vaša obaveza plaćanja proizvoda.

Ukoliko dođe do vanrednih okolnosti, koje u potpunosti onemogućuju isporuku, o tome ćete biti obavešteni putem informacija za kontakt koje ste nam dali prilikom poručivanja proizvoda.

Potrošač nema pravo da bez nadoknade odlaže izvršenje isporuke duže od 15 kalendarskih dana od datuma naručivanja, odnosno 1 (jedan) put. Ukoliko se isporuka odlaže duže od navedenog roka, odnosno ukoliko NLK Cosmetics čuva proizvode, Potrošač je dužan da plati naknadu od 1 evra (u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS) na dan po svakom svakom pojedinačnom komadu proizvoda koji se čuva.

Zaštita privatnosti korisnika

U ime WORLD-INVESTMENT DOO obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših kupaca. Prikupljamo samo neophodne, osnovne podatke o kupcima/ korisnicima i podatke neophodne za poslovanje i informisanje korisnika u skladu sa dobrim poslovnim običajima i u cilju pružanja kvalitetne usluge. Dajemo kupcima mogućnost izbora uključujući mogućnost odluke da li žele ili ne da se izbrišu sa mailing lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi podaci o korisnicima/kupcima se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi zaposleni WORLD-INVESTMENT DOO (i poslovni partneri) odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti.

Politiku privatnosti možete naći na sledećem linku. https://nlkcosmetics.com/politika-privatnosti/

Zaštita poverljivih podataka o transakciji

Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacija se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno najsavremenije kriptografske tehnologije. Sigurnost podataka prilikom kupovine, garantuje procesor platnih kartica, Banca Intesa ad Beograd, pa se tako kompletni proces naplate obavlja na stranicama banke. Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.

Povraćaj sredstava

U slučaju vraćanja robe i povraćaja sredstava kupcu koji je prethodno platio nekom od platnih kartica, delimično ili u celosti, a bez obzira na razlog vraćanja, WORLD-INVESTMENT DOO je u obavezi da povraćaj vrši isključivo preko VISA, EC/MC i Maestro metoda plaćanja, što znači da će banka na zahtev prodavca obaviti povraćaj sredstava na račun korisnika kartice

Izjava o PDV-u

PDV uračunat u cenu i nema skrivenih troškova

Prava vas kao Potrošača

Prema Zakonu о zaštiti potrošača Republike Srbije (Zakon) kupovina koju vršite preko nlkcosmetics.com smatra prodajom na daljinu, te za ovakvu vrstu odnosa važe određena zakonska pravila.

U slučaju kupovine na daljinu Prodavac nije dužan da Kupcu izda fiskalni račun, a u skladu sa članom 2. stav 1. tačka 1 Uredbe o određivanju delatnosti kod čijeg obavljanja ne postoji obaveza evidentiranja prometa preko fiskalne kase, već sva prava potrošač može ostvariti na osnovu ugovora o prodaji na daljinu kada je Prodavac je dužan da u pisanoj formi, na e-mail koji ste vi kao Potrošač i Kupac ostavili prilikom kupovine kada će vam biti dostavljeno:

  • obrazac za odustanak
  • obaveštenje o prodavcu, pravu potrošača na odustanak od ugovora i dužnosti prodavca i kupca u slučaju realizacije prava na odustanak
  • primerak ugovora o prodaji potpisanog od strane prodavca.

Pravo na reklamaciju

Kao potrošač imate pravo na reklamaciju proizvoda. Postupak rešavanja reklamacije sprovodi se na osnovu Zakona o zaštiti potrošača kao i drugih zakona.

Treba da znate da imate pravo na zamenu neispravnih proizvoda ako je na proizvodu jasno vidljivo da greška nije nastala nepravilnim korišćenjem već da je došlo do greške u proizvodnji, pakovanju ili transportu.

Kada nam pošaljete zahtev dužni smo da vam odgovorimo u roku od 8 dana od prijema reklamacije, da po zahtevu rešimo u roku od 14 dana od prijema reklamacije.

Povrat robe se vrši na naš trošak.

Povraćaj robe prilikom reklamacije

Pošaljite Vaš zahtev na e-mail [email protected] i kome ćete naznačiti sledeće podatke:

  • ime i prezime;
  • e-mail adresu za kontakt;
  • broj računa koji ste dobili sa robom;
  • Slike proizvoda i poruku u kojoj ćete opisati razlog reklamacije.

Proizvode namenjene za reklamaciju i račun zapakujte solidno kako ne bi došlo do oštećenja u transportu. Na pakovanju napišite reklamacija i broj. računa. Obavezno priložite račun, a na pakovanju napišite „reklamacija“ i broj dokumenta koji ste dobili.

Nakon što oštećena roba stigne u naše prostorije i provere reklamacije, ispravan artikal biće isporučen na vašu adresu. Ukoliko artikal više nemamo u ponudi, biće izvršen povraćaj novca u skladu sa dogovorom o načinu povraćaja sa kupcem.

U slučaju vraćanja robe i povraćaja sredstava kupcu koji prethodno platio nekom od platnih kartica , delimično ili u celosti a bez obzira na razlog vraćanja, WORLD-INVESTMENT DOO je u obavezi da povraćaj vrši isključivo preko VISA, EC/MX i Maestro metoda plaćanja , što znači da će banka na zahtev prodavca obaviti povraćaj sredstva na račun korisnika kartice.

Zamena oštećenog artikla ide na trošak prodavca i vrši se preko eksterne službe.

Odustanak od ugovora

U skladu sa članom 28. Zakona o zaštiti potrošača Republike Srbije, vi kao Potrošač imate pravo da odustanete od ugovora zaključenog na daljinu, odnosno izvan poslovnih prostorija u roku od 14 dana od dana kada je roba dospela u vašu državinu kao Potrošača i od dana kad vam je dostavljen obrazac za odustanak.

Potrošač je na osnovu člana 35. Zakona o zaštiti potrošača Republike Srbije dužan da vrati robu trgovcu, bez odlaganja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je poslao obrazac za odustanak.

Radi izbegavanja svake sumnje, smatraće se da je roba vraćena u roku ako je potrošač poslao robu pre isteka roka od 15 dana od trenutka slanja obrasca za odustanak. Potrošač snosi direktne troškove vraćanja robe.

Obrazac za odustanak možete naći na ovom linku: (https://nlkcosmetics.com/wp-content/uploads/2021/08/Obrazac-za-odustanak.pdf)

Moguće je vratiti samo proizvode koji su neoštećeni. Spram mogućnosti proizvod bi trebalo da bude u u originalnoj ambalaži.

Po prijemu proizvoda NLK Cosmetics utvrdiće da li je proizvod ispravan i neoštećen. Potrošač je isključivo odgovoran za umanjenu vrednost robe koja nastane kao posledica rukovanja robom na način koji nije adekvatan, odnosno prevazilazi ono što je neophodno da bi se ustanovili priroda, karakteristike i funkcionalnost robe.

Procenat oštećenja utvđuje ovlašćeno lice u NLK Cosmetics te se za utvrđeni procenat umanjuje iznos koji se vraća Potrošaču. Ukoliko se utvrdi da je nastupila neispravnost ili oštećenje proizvoda krivicom kupca u tolikoj meri da se proizvod više ne može prodavati, odbiće se vraćanje cene i proizvod će vam biti vraćen na vaš trošak.

Prodavac je u slučaju zakonitog odustanka od ugovora dužan da kupcu bez odlaganja vrati iznos koji je kupac platio po osnovu ugovora, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je primio obrazac za odustanak. Prodavac može da odloži povraćaj sredstava dok ne dobije robu koja se vraća, ili dok kupac ne dostavi dokaz da je poslao robu Prodavcu u zavisnosti od toga šta nastupa prvo.

U slučaju vraćanja robe i povraćaja sredstava kupcu koji je prethodno platio nekom od platnih kartica putem interneta, delimično ili u celosti, a bez obzira na razlog vraćanja, NLK Cosmetics je u obavezi da povraćaj vrši isključivo preko VISA, EC/MC i Maestro metoda plaćanja, što znači da će banka na zahtev prodavca obaviti povraćaj sredstava na račun korisnika kartice. U slučaju plaćanja gotovinom, potrošaču se gotovina i vraća.

Odricanje od odgovornosti usled tehničkih problema

Portal NLK Cosmetics je uvek dostupan na svojoj internet adresi. Međutim, u slučaju više sile ili tehničkih problema može se dogoditi web sajt NLK Cosmetics ne bude dostupan određenom opsegu korisnika ili svim korisnicima.

S tim u vezi Prodavac ne garantuje neprekidnost korišćenja portala, niti je na bilo koji način odgovoran za eventualnu privremenu nedostupnost bilo koje usluge, niti za delimično ili potpuno

nefunkcionisanje ili pogrešno funkcionisanje iste, kao ni za posledice koje bi mogle nastupiti iz upotrebe portala.

Prodavac nije niti može biti odgovoran za tehničke probleme koji su posledica problema u pružanju usluge elektronskih komunikacija, a koje mogu dovesti do kašnjenja odnosno pogrešne obrade elektronskih podataka, uključujući tu i sistemski sat, budući da je to odgovornost operatora elektronskih komunikacija (operatori internet usluge, provajderi) u skladu sa propisima koji uređuju oblast elektronskih komunikacija.

S obzirom na karakter nedostupnosti Prodavac ne može biti ni odgovoran za eventualnu nastalu štetu, izmaklu dobit ili propuštenu priliku.

Korisnički servis

Ukoliko imate pitanja ili problema uvek nas možete konaktirati na

email adresa: [email protected]

br. telefona: +381 66 8877 724

Izmena Uslova korišćenja

Prodavac zadržava pravo da vrši izmenu Uslova koršćenja radi usklađivanja sa izmenama  relevantnih zakona i drugih propisa, opštih akata kao i internih promena poslovne politike i potreba samih polaznika.

Prodavac će o izmenama i dopunama Opštih uslova obavestiti Korisnike preko internet stranice.

Izmene Uslova korišćenja stupaju na snagu trenutkom postavljanja na internet stranicu nlkcosmetics.com.

Završne odredbe

Na ove Uslove i na odnos između Prodavca i Korisnika se odnosi isključivo zakonodavstvo Republike Srbije.

Prihvatanjem ovih Uslova korišćenja ili samim nastavljanjem korišćenja web sajta nlkcosmetics.com Korisnik daje saglasnost da se kao merodavno pravo ugovara pravo Republike Srbije i shodno tome u njoj stvarno i mesno nadležan sud u Beogradu.

Poslednja verzija ovih Uslova korišćenja stupila je na snagu: (datum)

Prethodne verzije: (01.08.2021)